HBSLIJPER
HBSLIJPER voor het slijpen van: (professionele) koksmessen (natuurlijk ook Japanse), slagersmessen, hakmessen, keukenmessen, tafelmessen, zakmessen, siermessen en zwaarden. Maar ook steekbeitels & schaafbeitels.

Natuurlijk slijpen wij ook: scharen, (grote) kleermakersscharen, stofscharen, kartelscharen, EMT- (bijvoorbeeld Leatherman raptor) scharen, verbandscharen etc.

Tuingereedschap zoals: heggenscharen, snoeischaren, bijlen & schoffels.

Katana herstellen en/of slijpen, Samurai, Wakizashi of andere zwaarden laten behandelen doen we alleen in zeer nauw overleg.

Kortom, alles wat weer scherp moet worden!

Heeft u vragen of iets wat weer scherp moet worden, vraag ons dan of wij het voor u kunnen slijpen of vul de contact pagina in.

Alleen in nauw overleg kunnen wij restaureren en wordt zoveel mogelijk getracht het “karakter” te behouden.

Foxhol is 7 minuten rijden van Groningen!

Er is altijd wel een actie:

Mijn naam is Henk Boekholt en ik woon in Foxhol (Groningen) en HBSLIJPER staat voor Henk Boekholt Slijper.

Van oorsprong ben ik instrumentmaker (fijnmechanica) en mijn voorbeeld was mijn opa...
Als kind was ik altijd al met messen bezig en heb deze altijd zelf geslepen. De interesse in messen heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen, net zoals tekenen overigens.
Ik ben altijd al met de verschillende slijpmethodes bezig geweest en nooit tevreden. Sinds december 2019 heb ik mij nog verder verdiept in het slijpen. Door het slijpen van een Katana kwam per toeval daar een hele nieuwe slijpmethode uit.

Dan hoor ik u denken van "Wat heb je al die tijd gedaan dan?" Nou, uitzoeken hoe het beste messen en zwaarden geslepen kunnen worden en wat natuurlijk scherp moet worden. Er zijn namelijk heel veel verschillende manieren om dit te doen!

Als u onze slijpmethode kent, dan snapt u ook waarom onze prijzen zo laag zijn.

Er bestaan zo veel manieren om messen en zwaarden te slijpen, dat er heel veel uit geprobeerd moet worden om te kijken wat het beste werkt en dan ook graag zo goedkoop mogelijk en dat vraagt heel veel tijd.

Van alles wat voorbij kwam heb ik er voor mezelf het beste uitgehaald en daar is dan nu mijn eigen werkwijze en nieuwe slijpmethode uitgekomen.
De manier waarop ik het doe heb ik nog niet eerder gezien.
Het enige wat ik op dit moment kan verklappen is, ik gebruik geen slijpstenen, maar het resultaat is een ‘ongelofelijke’ scherpte...


Als men een mes slijpt, wat is dan de laatste slijp-actie voor een scheermes scherp resultaat?