Professionele messenslijper:
Wij slijpen eigenlijk alle messen van koks en Japanse messen tot halve ronde of maanmessen, kapmessen en wat al niet meer. Als het een mes is, dan moet het heel raar lopen als wij het niet kunnen slijpen.

Een kleine opsomming:
- (Grote) koksmessen
- Japanse-messen
- Survivalmessen
- Jachtmessen
- Kapmessen
- Halfronde messen
- Maanmessen
- En nog veel meer....

Kartelmessen slijpen wij alleen op aanvraag.
Bij de inbreng dagen bij Kamphuis-Kookgereedschap slijpen wij geen kartelmessen wegens tijdgebrek.

Als HBSLIJPER ergens over twijfelt, dan beginnen wij er niet eens en dat geld voor alles.

Als u beroepsmatig (b.v. als kok) messen gebruikt, wist u dat een scherp geslepen mes veiliger, efficiënter, prettiger en sneller werkt!

U kunt de messen bij ons laten slijpen, maar in een workshop kunnen wij u leren om het mes ze zelf scherp te houden.
Voordeel hiervan is, u heeft altijd scherpe messen…
Voorbeeld: Als u een sinaasappel door midden snijd met een door ons geslepen mes, dan snijd u moeiteloos door de pitten, u voelt ze niet eens.

In het rood aangegeven cirkeltje kun u duidelijk zien dat het mes een heel klein stukje van de pit heeft afgesneden.

Dit om aan te geven dat het mes moeiteloos functioneert.

Japanse messen

Japanse messen zijn herkenbaar aan de hardheid van het lemmet.
Een goed mes zou eigenlijk een HRC van minimaal 60 moeten hebben. Bij “goed gebruik" blijft het langer scherp.

De hoek waarin HBSLIJPER slijpt zit tussen de 15˚ en de 20˚.

Zakmessen

Zakmessen doen wij natuurlijk ook!
Enkele voorbeelden, zie foto’s.